• Krimi
Faktor

Anglia egyik legtermékenyebb sorozatgyilkosa lehetett a metrórém

Kettős gyilkosnak gondolták, de harminc másik halálesethez is köze lehetett egy férfinak Angliában. A legjobb barátját azért ölte meg, mert úgy gondolta, hogy rájött, valójában a férfiakhoz vonzódik.

Két ember megöléséért ítéltek el egy férfit, azonban valószínűleg csaknem 30 másik ember halálához lehetett köze. Az áldozatainak egy részét úgy ölte meg, hogy a metróaluljáróban mögéjük lopódzott a peronon, majd belökte őket a sínekre, másokat üvegpalackok segítségével csonkított meg, akik az elvérzésbe haltak bele – írja a Metro.

Illusztráció

Illusztráció

Kieran Kelly homoszexuális volt, azonban nagy titokban tartotta a dolgot, ugyanis félt az azonos nemű szexuális kapcsolat kialakításától: szörnyű bűnnek gondolta, ami a pokol tűzébe, a kárhozatba vezet. Egy egykori nyomozó, Geoff Platt szerint mindez hatással lehetett a bűncselekmények elkövetésére.

1953-ban Kelly a legjobb barátját, Christy Smitht lökte a metrószerelvény elé, miután megjegyzést tett neki arról, hogy 30 évesen még nem házas. Mindezt úgy értelmezte, hogy Christy arra akart utalni ezzel, hogy tud arról, hogy meleg.

A gyilkos 30 évvel később beismerte, hogy megölt egy férfit a börtöncellában, mert túl hangosan horkolt, aztán azt is hozzátette, hogy 15 másik ember haláláért is felelős. Ezt követően életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, 2001-ben a rácsok mögött halt meg.

Platt szerint Kellynek 21 másik halálhoz is köze lehetett, amelyek egy részéről a rendőrség azt gondolta, hogy öngyilkosság volt, az áldozatok ugyanis a metrósínekre zuhantak. Úgy véli, ha valóban Kelly áll a haláluk mögött, akkor Anglia egyik legtermékenyebb sorozatgyilkosa volt.

Kommentek:

Top 0