• Sport

Andy Murray: nem akarok félelemben élni

2015. november 27-én kezdődik a Davis-kupa döntője. A helyszín a belga Gent lesz, ami 50 kilométerre van Molenbeektől, ahol állítólag a párizsi terrortámadás egyik elkövetője bujkál. Belgiumban harmadfokú terror riadó van, de Andy Murray szeretne játszani.

Fotó: Europress - Ian MacNicol / AFP

Fotó: Europress - Ian MacNicol / AFP

A világranglista második helyén áll jelenleg a skót Andy Murray. Kisebb meglepetésre a brit tenisz csapat bejutott a 2015-ös Davis-kupa döntőjébe, ahol Belgium lesz az ellenfele. A döntő tornát fedett pályán és salak borításon rendezik meg Gent városában.

Nem akarok félelemben élni minden egyes alkalommal, amikor pályára lépek.

- mondta Andy Murray, a világranglista második helyén álló teniszező.

Megértem, hogy aggódnak miattunk, de nekem és a 2000 szurkolónak, aki elkísér minket, nem kell túlaggódnia a dolgokat.

- idézi a Times Andy Murrayt.

Ahogy beszámoltunk róla, elmarad a Belgium-Spanyolország labdarúgó-mérkőzés, mert a Belga Labdarúgó Szövetség úgy ítélte meg, hogy fontosabb a játékosok és a szurkolók biztonsága, mint a meccs lejátszása.

Az elkövetkező néhány hétben minden sportesemény biztonsági szintjét meg kell növelnünk a tragikus események miatt. Ebbe beletartozik a Davis-kupa és a FED-kupa döntője is.

- mondta David Haggerty, a Nemzetközi Tenisz Szövetség elnöke.

A britek ma jelentették be, hogy melyik öt teniszező játszhat a döntőben: James Ward, Kyle Edmund, Jamie Murray, Dominic Inglot és a csapatkapitány Andy Murray. Nagy-Britannia utoljára 1936-ban nyert Davis-kupát.

Top 0