• Tech
Faktor

Régóta vágyott funkcióval bővül a Gmail, sokan fellélegezhetnek

A legtöbb emberrel már megesett, hogy szeretett volna visszavonni egy levelet.

Aki küldött már el olyan e-mailt, amiben véletlenül benne maradtak az elgépelések, egy rosszul megnevezett címzett, vagy bármilyen hasonló hiba, biztos szerette volna kitépni a haját, miután észrevette – főleg, hogy az e-mailek elküldését nem olyan egyszerű visszavonni, mint mondjuk törölni egy fájlt. Az Android Police szerint a Google rövidesen bevezeti az Undo Send funkciót a Gmailben, amivel az elküldött levelek visszahívhatók – pontosabban visszatartható az azonnali elküldésük.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Az új funkció a Gmail 8.7-es verziószámú új kiadásában fog debütálni. A projekt eredetileg egy Google Labs kísérletként indult, és az a lényege, hogy egy késleltetést rak az e-mailek elküldésére. Ha véletlenül rányomunk a Send/Küldés gombra, lesz 10 másodpercünk, hogy meggondoljuk magunkat, és az Undo-val visszavonjuk a küldést - írja a The Verge.

A funkció a Google mobilos Inbox alkalmazásában, illetve desktopon már korábban is elérhető volt, de a hivatalos Gmail mobilkliensből eddig hiányzott.

Az Android Police megjegyzi, hogy az új funkció egy szerveroldali frissítést is igényel, így lehetséges, hogy az Undo funkció aktiválásához még akkor is újra kell indítanunk a Gmail alkalmazást, ha az automatikusan frissítette magát a 8.7-es verzióra.

Kommentek:

Top 0