• Sport
Faktor

"Lélektelen, címeres mezhez méltatlan hozzáállás" - közleményt adtak ki a szurkolók az Andorra elleni vereség után

A péntek esti meccs az itthon maradt szurkolókban is nyomott hagyott, de azok, akik élőben nézték végig, sokkal erőteljesebb érzelmekről adtak tanúbizonyságot.

A magyar válogatott pénteken történelmi vereséget szenvedett, amikor 1-0-ra kikapott Andorrától a vb-selejtezőben. A törpeállamnak ez csak a második megnyert tétmeccse volt fennállása során, legutóbb 2004 októberében győztek, akkor Macedónia ellen.

Illusztráció.

Illusztráció.

Több száz magyar szurkoló kísérte el a csapatot, ők szombaton közleményben mondták el a véleményüket az összecsapásról és a válogatottról: "Nem szeretnénk a szakmai részbe beleszólni, de nem túl jó előjelekkel vártuk a mérkőzést, tekintve, hogy november óta zsinórban 3 vereséget szenvedtünk és különböző okokból több kulcsjátékost nélkülözni kellett."

EZT IS AJÁNLJUK:

  Majd így folytatták:

  Ami viszont Andorrában fogadott minket, arra nincs magyarázat. Lélektelen, címeres mezhez méltatlan hozzáállás, több játékostól... A játékosok nem érdemelték meg a válogatott mezét, ezért levetettük velük azt.

  Bernd Storck szövetségi kapitány csapata a kínos vereség ellenére megtartotta harmadik helyét a csoportban, de immár nyolc pont a hátránya pótselejtezőt érő második helyen álló Portugáliával szemben.

  "Tudtuk, mire számíthatunk, nem leptek meg minket, mégis vesztes helyzetbe kerültünk. A második félidőben kevéske lehetőségünket sem tudtuk kihasználni, így nagy blama lett a vége, amit nem lehet megbocsátani" - mondta az M4 Sportnak Storck a meccs után. Dzsudzsák Balázs csapatkapitány pedig úgy nyilatkozott, hogy "ez mindennek az alja".

  A magyarok legközelebb augusztus 31-én Lettországot fogadják a kvalifikációs sorozatban.

  Kommentek:

  Top 16