• Sport

Amerikai foci közben haltak meg

Két amerikai fiatal is a pálya szélén esett össze. Wyatt Barber még csak 9 éves volt, míg Luke Schemm már az egyetemre készült. Mindketten meghaltak.

A kép illusztráció. Fotó: Europress / Doug Benc - Getty Images

A kép illusztráció. Fotó: Europress / Doug Benc - Getty Images

Schemm két touchdownt is szerzett a Wallace County középiskola keddi rájátszás meccsén.

Az utolsó játéknál szerelték, a pálya széléhez futott, majd összeesett.

- mondta a fiú édesapja szerdán.

Schemm traumás agysérülést szenvedett. Az ilyen sérüléseknél az agy elkezd megduzzadni, ami azért veszélyes, mert a zárt koponyán belül erre nincs sok hely. Emiatt fokozódik az agy nyomása, és végül nem jut elég vér az agyba az életben maradáshoz.

Mire a mentő a kórházba ért, Luke Schemm már agyhalott volt, ezért hiába próbálták megmenteni az életét. Schemm korábban nagyon izgatott volt a jövője miatt, testvérének azt mondta, hogy a következő állomás már a Kansas State University lesz.

Nem ez volt az egyetlen haláleset a héten az Egyesült Államokban, ami halállal végződött amerikai foci közben.

A 9 éves Wyatt Barber egy teljesen hétköznapi edzésen vett részt hétfőn. A harmadik osztályos fiú sprintfutások közben állt meg, majd minden előzmény nélkül összeesett. Az edzők azonnal próbálták újraéleszteni, és hívták a mentőket is, de már nem tudtak segíteni rajta.

Wyatt szerette, amit csinált, és hogy részese lehet az amerikaifoci-programnak. Mindig szörnyű dolog ilyen halálesettel találkozni.

- mondta Keith Wood, Meigs megye seriffje.

Az első orvosi vélemények szerint a fiú bal koszorúere abnormálisan működött, és szívhalál miatt esett össze.

Amióta a tanév elkezdődött, ez volt a 11. haláleset az Egyesült Államokban. Legutóbb Cameron Matthews haláláról számoltunk be, aki akkor csapattársainak meccs közben folyamatosan panaszkodott, hogy szédül. Halálának pontos okát nem tudták megállapítani.

Az elmúlt 20 évben 77 diák halt meg olyan sérülés miatt, ami közvetlenül amerikai focizás közben érte. Ennek okairól részletesebben itt írtunk.

Top 0