• Kultúra

Amerikai film készülhet az Egri csillagokból

Scott Fales, amerikai mérnök megírta az Egri csillagok angol nyelvű forgatókönyvét. Valós történelmi tényeken alapuló filmet szeretne.

Az amerikai forgatókönyvíró Habis Lászlóval, Eger polgármesterével is találkozott. A polgármester támogatta az ötletet. – írja a heol.hu.

Forrás: Europress - Getty Images/JTB

Forrás: Europress - Getty Images/JTB

Fales forgatókönyvében általánosabb üzenetet is igyekszik megfogalmazni, a történet a hit fontosságáról is szól. A tervezett filmet fogják forgatni, hogy nemzetközi érdeklődést is kiváltson. Habis László segít a készítőknek a regény hátterét és a történelmet kutatni.

Scott Fales nemrég 18 hónapot töltött Egerben, ez késztette a forgatókönyv megírására. Hazaérkezésekor a kaliforniai CBS televíziós csatorna egyik producere arra kérte, hogy segítsen keresztény témájú filmet készíteni. Az Egri csillagok (melynek angol címe Eclipse of the Crescent Moon) így kapóra jött. A tervek szerint Egerben, az eredeti helyszíneken forgatnak majd. A katedrálist ehhez újra kéne építeni, hogy a film végén felrobbanhasson. A forgatókönyvíró szeretné a nagykövetség támogatását is elnyerni.

Top 0