• Politika
Faktor

Amerikai elnökválasztás: Trump nem megy a vitára

Nem akar részt venni a országos televíziós vitán Donald Trump, a republikánusok jelenleg legnépszerűbb elnökjelölt-jelöltje. Azért mert alkalmatlannak tartja a vitát szervező Fox televízió műsorvezetőjét, Megyn Kellyt.

Trumpot hiába győzködik, azt hangoztatja, hogy nem vesz részt a csütörtök este, az iowai Des Moines-ban tartandó vitán.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A Fox vezetői kiállnak és kitartanak műsorvezetőjük, Megyn Kelly mellett, és bár a televízió vezetősége közleményben utasította vissza Trump eljárását, a Fox hírigazgatója, Robert Ailes felvette a kapcsolatot Trump feleségével és lányával, hogy segítsenek megváltoztatni az üzletember álláspontját.

  Trump vetélytársai - elsősorban Ted Cruz texasi szenátor - bírálták Trumpot döntése miatt.

  Ha valaki attól fél, hogy bárki is kérdéseket tesz fel neki, akkor milyen főparancsnok lesz belőle?

  - élcelődött a Fox egyik műsorában Ted Cruz. A többi elnökjelölt-aspiráns azt hangoztatja, hogy Trump távolmaradásával több idő jut majd nekik a véleményük kifejtésére. "Több időnk lesz beszélni, és ez nekem, de a többi jelöltnek is csak jó lesz" - kommentálta a fejleményeket Chris Christie, New Jersey állam kormányzója. "Tudjátok, ki az, aki szintén retteg a Fox kemény kérdéseitől? Barack Obama" - ezt Jeb Bush, volt floridai kormányzó írta mikroblogjában.

  A Fox egyébként a Google-lal közösen szervezi a csütörtöki vitát, és ez lesz az első, amelyen Donald Trump nem vesz részt. Trump kampányának vezetője még tegnap este közleményben tudatta, hogy az üzletember csütörtökön Iowában lesz, de pénzgyűjtő rendezvényt tart, amelynek bevételét a veteránoknak és a háborús sebesülteknek ajánlja fel - írta az MTI.

  Top 16