• Külföld
Faktor

Radioaktív csernobili kiskutyák várják új gazdáikat, így készítik fel őket

A kiskutyákat karanténba helyezik, mielőtt elutaztatnák Ukrajnából.

A Csernobilban történt nukleáris katasztrófa helyszíne ma is tele van kutyákkal. Az állatok jól elvannak az ott dolgozó emberekkel, sőt, annyira nem zavartatják magukat, hogy gyakorlatilag át kell rajtuk lépni, ha az ember be akar menni az étkezőbe vagy az erőmű látogatható épületeibe.

Ezeknek a kutyáknak a kölykei viszont nemsokára az Egyesült Államokba repülnek, hogy ott örökbe fogadják őket. 

A zónáért felelős ukrán állami ügynökség május elején közölte, hogy egy tucat, Csernobilban született kiskutyát küldenek majd Amerikába, miután 45 napig karanténban tartják őket - írja a Vice.

A kutyusok több szempontból is különlegesek: egyrészt, mint minden más a csernobili zónában, ők is radioaktívak, leginkább a bundájukban megülő radioaktív por miatt (amin persze segíthet egy alapos mosás meg a másfél hónap karantén). Másrészt a családfájukat nem csak a 86-ban kiürített zónában maradt kutyákig vezethetik vissza, de ahogy a természet egyre nagyobb részeket foglalt vissza az erőmű körüli városokból, a kóbor kutyák farkasokkal is keveredtek. Ez persze nem változtat azon, hogy, ahogy ez a kis videó is mutatja, nagyon aranyosak és barátságosak. 

Kommentek:

Top 0