• Külföld
Faktor

"Rossz irányba repül és amúgy sem vezeti senki a Boeinget" - őrjöngött a férfi

Egy férfi kezdett őrjöngésbe az American Airlines egyik gépén, nem sokkal felszállás után.

Akár húsz év börtönt is kaphat az az utas, aki március 2-án arcon ütött egy légiutas-kísérőt. Az incidens az American Airlines 299-es, Fort Lauderdale-ből Dallasba tartó járatán történt.

A problémák a 24 éves Colby Issac Hilleary nevű utassal már a felszállás után közvetlenül elkezdődtek, mivel előrerohant a légiutas-kísérőkhöz azt állítva, hogy a gép rossz irányba repül és amúgy sem vezeti senki a Boeinget - számolt be a történtekről az Airportal.

Illusztráció.

Illusztráció.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az egyik légiutas-kísérő azt mondta az utasnak, hogy a pilóták ott vannak a pilótafülkében és hamarosan Dallas felé veszik az irányt. Ez után a férfi visszaült a székére, de továbbra is nyugtalan volt, ezért az egyik stewardess odament hozzá, hogy megnyugtassa.

    A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint férfi azonban agresszív volt és azt állította, hogy a gépet elrabolták, majd felpattant a székéről, és megtámadta a légiutas-kísérőt. Az utasok előtt arcon ütötte, mire utastársai és a légiutas-kísérő felesége lefogta és ártalmatlanította. Az eset miatt a kapitány kényszerhelyzetet jelentett, és a járat Tampában kényszerleszállást hajtott végre, ahol a 24 éves férfit a rendőrség letartóztatta.

    A bíróság előtt Hilleary-t hivatalos személlyel való ellenszegüléssel vádolják és akár 20 év börtönre is ítélhetik. A férfit 10 ezer dollár óvadékért cserébe szabadlábra helyezték, de eltiltották a repüléstől és kényszergyógykezelésre rendelték.

    Kommentek:

    Top 16