• Tech
Faktor

Véletlenszerű időközönként sátáni kacajt hallat ez a készülék, a gyártók sem értik

Az Amazon okoshangszórója, Alexa néha furcsa dolgokat művel.

Alexa az Amazon digitális asszisztense, amely okoshangszóróként kényelmesebbé teszi a felhasználóknak a zenelejátszást. A készüléket megszólítva ugyanis csak szóban kell parancsot adni, majd Alexa lejátssza a számot, amit szeretnénk. Van azonban egy ijesztő tulajdonsága is, amelyre egyelőre nincs magyarázat.

Alexa ugyanis időnként látszólag minden ok nélkül felnevet, jellemzően akkor, amikor a felhasználó az asszisztens megszólításával felébreszti az eszközt.

Ha csak ennyi lenne a jelenség, talán nem is volna annyira rejtélyes. Alexából azonban néha zenelejátszás közben is előtört a sátáni kacaj. "Tudunk a problémáról, és dolgozunk a megoldásán" - közölte ezzel kapcsolatban most az Amazon.

A sátáni kacaj viszont jó ideje tartja izgalomban az Alexa-tulajdonosokat, többen az interneten kértek tanácsot - írja a BBC.

MIÉRT KEZDETT A SEMMIBŐL RÖHÖGNI AZ ALEXÁM?!?!?

- írta csupa nagybetűvel a Twitterre egy felkavart felhasználó. Egy másik ember pedig arról számolt be, hogy Alexa álmából riasztotta fel egy hangos, sátáni kacajjal. "Szerintem jó esély van rá, hogy még az éjjel meggyilkoljanak" - vélekedett.

Kommentek:

Top 0