• Krimi
Faktor

Álunoka verte át a hiszékeny nagyit

Az ismeretlen tettes telefonon hívta fel az idős asszonyt, azt állította, hogy az unokája. Pénzt kért az áldozattól, amit a nő át is adott, mert a később hozzá beállító férfi azt mondta, hogy az unokájának viszi.

Egy újabb nyugdíjast vertek át az úgynevezett „unokás csalás” módszerével. Ezúttal egy 83 éves murányaljai nagymamát hívtak fel telefonon néhány nappal ezelőtt, a férfi az unokájaként mutatkozott be. Az áldozat először ugyan kételkedett, ezért vissza is kérdezett, hogy tényleg ő-e az, de végül bedőlt a csapdának – írja a Èas.sk-ra hivatkozva a Paraméter.

Illusztráció

Illusztráció

Az elkövető autóra kért pénzt az asszonytól, az áldozat ezért elment és pénzt vett ki a bankból. Nem sokkal ezután egy számára ismeretlen férfi jelent meg nála azt állítva, hogy az unokája őt küldte el a pénzért, amit a nő oda is adott neki.

Csak néhány nappal később derült ki, hogy az asszony nem az unokájával beszélt telefonon, és a férfi nem neki vitte a pénzt. Háromezer eurót, vagyis körülbelül kilencszázezer forintot csaltak ki tőle. A rendőrség nyomoz a tettesek után.

Kommentek:

Top 0