• Külföld
Faktor

Altatót tett elrablói italába - így szökött meg a 12 éves lány

Egy 12 és egy 17 éves lány úgy szökött meg az Iszlám Állam terroristáinak fogságából, hogy altatót tettek a dzsihadisták teájába.

Egy 12 éves jazidi lány altatót tett az Iszlám Állam terroristáinak italába, így tudott megszökni a dzsihadistáktól nagynénjével. A lány állítólag már négy hónapja tervezte a szökést, azóta tartották ugyanis rabszolgaként a terroristák.

A szökésről Vian Dakhil, az Iszlám Állam által üldözött jazidi közösséghez tartozó iraki parlamenti képviselő beszélt a kurd sajtónak. Dakhil azt mondta: a 12 éves kislányt és 17 éves nagynénjét elfogták a terroristák, majd négy hónapig bezárva tartották őket Irak harmadik legnagyobb városában, Moszulban. A lányok állítólag megkérték az őröket, hogy vigyenek nekik altatót, mert zaklatottak és nem tudnak aludni. A gyógyszert ezután beletették elrablóik teájába, akik hamar elaludtak, és a két lány ezt kihasználva elszökhetett.

A 12 éves lány már anyjával és testérével van, de két családtagja még mindig az Iszlám Állam rabszolgája - írja a hirado.hu.

Az ENSZ januári jelentése szerint az Iszlám Állam iraki harcosai több mint 3500 rabszolgát tartanak, többségük a jazidi közösségből való, nagyrészt nők és gyerekek. A jazidi vallási kisebbség 2014 augusztusában szenvedett végzetesnek tűnő vereséget, mikor a dzsihadisták ellenőrzésük alá vették a Szindzsár-hegység körüli területeket. Ekkor több mint 80 ezer jazidi menekült fel a hegyekbe, ahol étlen-szomjan várakoztak a felmentőseregre. Azóta is célpontként tekintenek rájuk a terroristák, hiszen nem muzulmánok, hanem a keresztény és az iszlám vallás "keverékét" gyakorolják.

Top 0