• Krimi
Faktor

Alsónadrágjában rejtegette a gyufát, a tűz miatt amputálták

Még nyomoznak a férfi ellen, aki magára gyújtotta a győri kórházban betegágyát. Ki volt kötözve, de kiderült, hogy tudott mégis gyújtogatni.

Egy pszichiátriai beteg magára gyújtotta ágyát a győri kórházban, február 26-án. Az akkor pár órája felvett, őrjöngő férfi egy elrejtett gyufával próbálta kiszabadítani magát, mivel le volt kötözve. Az ágya meggyulladt, majd a tűz továbbterjedt. Tizenhat embert kellett kimenekíteni, de csak a gyújtogató sérült meg. Ő viszont súlyosan, a lábát azóta amputálták.

A tűzzel kapcsolatban eddig nem volt világos, hogy kerülhetett gyufa a beteghez, és hogyan tudta azt meggyújtani, ha le volt kötözve. Kiderült, hogy a beteget kórházba kerülésekor átvizsgálták, és a nála talált öngyújtót el is vették. Az alsónadrágjába rejtett gyufát viszont nem vették észre. Az orvosok elegendőnek látták, ha csak az egyik kezét kötik az ágyhoz, így sikerült a gyufát használnia a férfinek. Dr. Feller Gábor, a pszichiátria osztályvezető főorvosa erről azt mondta, hogy a beteg rögzítésének nincs szabálya. Az egyik keze azért volt szabadon, hogy legalább forogni, megmozdulni tudjon az ágyon.

A kórház főigazgatója, Dr. Tamás László János azt mondta a Kisalföldnek, hogy a használhatatlanná vált harmadik emeletet most tudják csak rendbe hozni, mert ez egy hosszú folyamat: árajánlatokat kellett kérni, azt a biztosítóval engedélyeztetni. Hétfőn vizsgálták át a kórházat a szakemberek, akik szerint nagyjából két héten belül ismét használható lesz az osztály, kivéve azt a kórtermet, amelyik kigyulladt. Ott további munkákra lesz ugyanis szükség. 

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16