• Krimi
Faktor

Kisgyermeket is kezelt a magyar álorvos, rendszeresen injekciózta a betegeket

A magát orvosnak kiadó személy évekig az egészségügyben dolgozott, de orvosi végzettsége nem volt.

Kuruzslás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség egy álorvos ellen.

A vádlott általános ápolói és asszisztensi, majd járványügyi felügyelői végzettséggel rendelkezett, éveken keresztül az egészségügyben, orvosok mellett dolgozott. A munkája során az orvosok által előre aláírt, de kitöltetlen orvosi vényeket is megszerzett, amelyeken előbb saját maga, majd a „betegei” részére írt fel vényköteles gyógyszereket.

Illusztráció.

Illusztráció.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A vádlott egy hamisított, mentőápolói végzettséget igazoló érettségi bizonyítvánnyal 2016 nyarán vízi mentőként helyezkedett el egy Balaton parti hotelban. A vele kapcsolatba kerülő sérülteket, betegeket, őket megtévesztve, orvosi ellátásban részesítette, és többször is kifejezetten orvosnak adta ki magát előttük.

  Olyannyira beleélte magát a szerepébe, hogy az egyik beteg ellátásról ambuláns lapot állított ki és vényköteles gyógyszert írt fel neki. Egy másik fejfájásra és hányásra panaszkodó betegtől pedig vért vett, majd mentőt hívott hozzá. A vádlott a mentősök előtt orvosnak adta ki magát és a beteg EKG vizsgálatát rendelte el, majd ennek elvégzése után a betegnek injekciót akart beadni, de ehhez a páciens már nem járult hozzá. A vádlott ezután az ellátásról ambuláns lapot állított ki, amit doktorként aláírt, majd a nevére „dr” előtaggal készített hamis orvosi körbélyegzővel látott el.

  A vádlott egy másfél éves, lázas beteg gyermeket is ellátott, két sérült részére pedig tetanusz injekciót írt fel, amiket maga adott be.

  Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetést, valamint közügyektől való eltiltást kért.

  Kommentek:

  Top 16