• Élet
Gyöngyösi Lilla

Álommunka: ha egyhelyben fekszik két hónapig, kap ötmilliót

A munkát a francia űregészségügyi intézet hirdette meg.

A francia kutatók 24 egészséges, fiatal férfit keresnek, akiknek két hónapon át semmit nem kell csinálniuk, cserébe 16 000 eurót (4 millió 800 ezer forint) kapnak.  

A szakemberek a súlytalanság helyzetét modellezik a kísérlet közben: azt vizsgálják, milyen hatással van az emberi testre. A jelentkezőknek kéthetes vizsgálati időszak után 60 napig ágyban kell feküdniük. Itt fognak enni, mosdani és a dolgukat is végezni. A szabályok nagyon szigorúak: egyáltalán nem szabad felkelniük ebben a két hónapban. A kísérlet végén újabb kéthetes vizsgálati időszak kezdődik – írja az Independent.

A kísérlettől azt remélik, hogy segít megérteni a testünk reakcióit egy ilyen helyzetben: milyen hatással van a súlytalanság az emberi testre, és hogyan lehet újra hozzászokni a földi körülményekhez az űrhajósoknak, miután visszatértek. Az alacsony vérnyomás, szédülés és a legyengült immunrendszer ugyanis egyaránt nagy kihívás elé állítja a hazatérő asztronautákat.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A jelentkezőktől elvárják, hogy aktív életet éljenek, jó fizikai állapotban legyenek, 20 és 45 év közöttiek legyenek, ne dohányozzanak és ne legyenek allergiások semmire, a testtömegindexüknek pedig 22 és 27 közöttinek kell lennie. Jelentkezni itt lehet

    Kommentek:

    Top 16