• Sport
Faktor

Michelisz álomeredményről beszélt az első versenye után

Remekül kezdte a túraautó-világbajnokság (WTCC) 2016-os szezonját Michelisz Norbert, aki immáron a Honda gyári autójával versenyzik. A Paul Ricard-pályán rendezett versenyeken két harmadik helyet ért el, így nem meglepő, hogy nagyon boldogan nyilatkozott mind a két futam után.

Michelisz Norbert (jobbra) az első verseny utáni sajtótájékoztatón (Fotó: media.fiawtcc.com)

Michelisz Norbert (jobbra) az első verseny utáni sajtótájékoztatón (Fotó: media.fiawtcc.com)

Michelisz a hetedik helyen végzett a szombati időmérő edzésen, de egy kizárásnak köszönhetően a hatodik helyre jött előre a magyar pilóta. Ez azt jelentette, hogy az első futamon az ötödik, míg a második futamon a hatodik helyről indult.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, két szép előzést bemutatva Michelisz a harmadik helyre feljött, így az első gyári Hondával teljesített versenyén rögtön dobogóval mutatkozott be.

Ez egy álomeredmény. A legfontosabb az volt, hogy Rob megnyerte a versenyt, nagyon örültem ennek, mosolyogtam, amikor láttam, hogy elsőként fordult el az egyes kanyarban. Sajnos én nem rajtoltam jól, a hármas kanyarban valaki durván eltalált, szerencsére megúsztam. Tudtam, hogy gyorsabb vagyok az előttem lévőknél, és lesz esélyem előzni, ezért próbáltam okosan vezetni, miközben óvtam a gumikat is. Az autó egyszerűen briliáns volt, hihetetlenül boldog vagyok.

Michelisz a második futamon a hatodik helyről indult, de mivel remekül kapta el a rajtot, egy kör után már a negyedik helyen állt. Az első kanyarban Catsburggel ért össze az autójuk, de Michelisz jól tartotta az ívet, és nem engedte el a Lada versenyzőjét.

A verseny további részében a magyar pilóta folyamatosan zárkózott fel az előtte álló Monteiróra, aki folyamatosan támadta Mullert. Michelisz jó ütemben érte utol a két versenyzőt, így a két Honda egyszerre tudott elmenni a hibázó Muller mellett.

Bár Monteiro megpróbálta megelőzni az első helyen autózó Lopezt, de ez végül nem sikerült, így a sorrend nem változott a futam leintéséig.  Lopez mögött tehát Monteiro és Michelisz végzett, azaz ismét két Honda állhatott a dobogón. Az első futamot megnyerő Huff ezúttal a 6. lett.

A rajtot jól kaptam el, de el kellett vennem a lábam a gázról, hogy kikerüljem Tom Coronelt, aki lefulladt előttem. Ezzel időt veszítettem, de szerencsére nem annyit, hogy ne tudjam megelőzni Nicky Catsburgot. A negyedik helyen álltam, tudtam, hogy azok, akik előttem vannak, gyorsabbak nálam, ezért óvtam a gumikat, és vártam a lehetőségre. A verseny végén Yvan Muller és Tiago Monteiro koccant egymással, így Yvant megelőztem. Próbáltam utolérni Tiagót is, de el kell ismernem, hogy fantasztikusan versenyzett. Én a határon autóztam, de kicsivel így is gyorsabb volt nálam minden körben. Megmutatta, hogy van potenciál a kocsiban, álomszerűen indult ez a szezon számunkra.

Michelisz tehát remekül kezdte a 2016-os szezont, mindkét versenyen a harmadik helyen végzett. Az összetettben a negyedik helyen áll (30 pont), de csak nyolc pont a hátránya az első helyen álló López mögött (38). A második helyen Monteiro (34), míg a harmadikon Huff (33) áll.

A Zengő Motorsport autói egyik futamon sem indultak el. A következő versenyt két hét múlva rendezik Szlovákiában.

Forrás: media.fiawtcc.com

Top 0