• Külföld
Faktor

Óriási a felháborodás, féltik a védett állatokat a nudistáktól

A nudisták kikérik maguknak a vádakat.

Összekapott egy belga strandon a Flamand Környezetvédő Ügynökség és a Belga Nudista Szövetség. A nudista szövetség szeretett volna kialakítani egy hivatalos, nudista strandot a tengerparti Westende partszakaszon, 12 mérföldre délre Ostende-től. Ez lett volna a második hivatalos belga nudista strand, az első és ezidáig egyetlen strand Bredene-ben van. Ezt a strandot már kinőtte a szervezet, mert két év alatt 600-ról 8200-re emelkedett a tagjai száma.

A szövetség vezetője, Koen Meulemans szerint azért kell az új strandszakasz, mert nyáron már nem lehet elférni Bredene-ben, ezer meztelen ember néz egymással farkasszemet egy 400 méteres partszakaszon.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A választásuk végül a westende-i partszakaszra esett, amely Koen Meulemans szerint “tökéletes”, se egy épület, se egy sánc nincs a közelében, így nem lehet leskelődni.

A kérvényüket azonban megfúrta a flamand környezetvédelmi ügynökség. Ők arra hivatkoztak, hogy a nudisták “járulékos” tevékenységei veszélyt jelentenének egy ritka helyi madárra, a bóbitás pacsirtára. Az állatvédők szerint ugyanis a dűnék között szexelő nudisták elriasztanák a ritka madarat, sőt, még a dűnéket is tönkretennék.

A nudista szövetség erre nem győzött magyarázkodni, hogy igencsak rosszalló értelmezése a nudizmusnak az, ha nyilvános szexszel vádolják őket. Koen Meulemans szerint néhány ember viselkedése alapján ítélik el a nudistákat, pedig a dűnék közötti szexnek szerinte semmi köze a naturizmushoz, ezt ők is elítélik.

Sőt, szerinte a tagságuk drasztikus növekedése épp annak tudható be, hogy a nudizmus ma már egy népszerű rekreációs tevékenység, amely egyre népszerűbb a munkahelyi stressztől szenvedő 30-as, 40-es korosztály körében. Azzal ugyanis, hogy a ruháikat hátrahagyják, a mobiltelefont és a munkát is le kell tenniük, ez pedig jó a kiégés ellen - írja a The Guardian.

Kommentek:

Top 0