• Külföld

Leragasztotta a kutyája száját, mert zavarta, hogy ugat

Szigetelőszalaggal ragasztotta össze kutyája száját egy nő, ráadásul a képet fel is tette a Facebookra. A poszt gyorsan hatalmas felháborodást váltott ki. A nőt állatkínzással vádolják.

„Ezt történik, ha nem hallgatsz el!” – ezzel a felirattal posztolta a képet kutyájáról a floridai nő pénteken. A képet azóta több, mint 350 ezren megosztották, és folyamatosan kapja a felháborodott kommenteket. A nő közben megpróbált magyarázkodni, hogy mindössze egy percig hagyta rajta a ragasztószalagot a kutyán, azért, hogy abbahagyja az ugatást. Azt is felhozta a saját védelmére, hogy a kutyákra szájkosarat is szoktak adni. Egy következő posztban pedig azt írta, hogy a módszer bevált, mert a kutya azóta nem ugatott.

fotó: Facebook

fotó: Facebook

Az emberek viszont a  rendőröket is azonnal értesítették. A south daytona-i rendőrség (adatlapja szerint itt lakott a nő) több száz telefonhívást kapott, ráadásul nemcsak a városból és az államból, hanem még Kanadából, Németországból és Ausztráliából is riasztották őket. A város saját Facebook oldalán köszönte meg, hogy polgárai ennyire aggódnak az állatokért. Leírták, hogy már elkezdtek nyomozni az állatvédők az ügyben, ezért arra kértek mindenkit, hogy most már ne bombázzák őket üzenetekkel és telefonhívásokkal, mert a szervereik nem bírják a terhelést.

A nőt azonban a helyi rendőrök végül nem tudták megtalálni, mert kiderült, hogy már nem Floridában él. Az internetezők viszont nem hagyták annyiban a dolgot, és elkezdtek nyomozni az állatkínzó után. Egy külön oldalt is létrehoztak, és valaki közzétette a telefonszámát is.

Mivel néhányan úgy tudták, hogy most Connecticutban él, az emberek a connecticuti rendőrséget és állatvédőket kezdték hívogatni, hogy tippeket adjanak nekik a hollétével kapcsolatban. A helyi állatvédők azt mondják, meglepődtek azon, hogy az embereket mennyire foglalkoztatja ügy. Most próbálják megtalálni a nőt.

Top 0