• Külföld
Faktor

Állatkínzás miatt indult petíció a világhírű kutyaidomár ellen

César Millán világhírű kutyaidomár ellen vizsgálat indult állatkínzás miatt, mert jelenlegi sorozatának legújabb részében egy sertést használt fel egy agresszív kutya betanítására.

A Simon nevű francia bulldog terrier úgy megharapta a disznó fülét, hogy az vérzett, ezért péntek reggelig több mint kilencezren írtak alá egy internetes petíciót, amely azt követeli, hogy vegyék le a műsorról a kutyapszichológus César 911 című sorozatát. A petíció szerint a szakember módszerei embertelenek, és törvényellenesek.    

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

A Millán sorozatát sugárzó Nat Geo Wild közleményben állt ki világhírű kutyaidomár mellett. Szerintük a szakember "teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal, és bízik abban, hogy a vizsgálat kideríti, nem történt semmi helytelen". A tévécsatorna szerint a nézők azért háborodhattak fel, mert egy interneten megosztott adásrészletben csak a vérző sertést látták, azt nem, hogy rögtön utána ellátták a sebét. A tévécsatorna azt is közölte, hogy Millán és állatcsapata segítségével Simonnak sikerült legyőznie az agresszivitását.

Az MTI azt írja, hogy a kutyák viselkedését 25 éve vizsgáló Millán mára az egyik legismertebb kutyaviselkedési és - rehabilitációs szakértő. A "kutyabűvölőként" emlegetett férfi nemzetközi ismertségét A csodálatos kutyadoki című televíziós sorozat hozta meg, amelyben agresszív, félénk, megrögzött vagy lusta kutyák százainak rehabilitálása mellett azokat a családokat is oktatta, amelyek rossz viselkedésükkel maguk is hozzájárultak kutyáik nevelhetetlenségéhez.

Top 0