• Krimi
Faktor

Kegyetlen állatkínzók mérgezték meg és fejezték le a híres bölényt

Pénteken borzalmas látvány fogadta a valenciai nemzeti park járőreit: a bölénycsorda alfa hímjének, Szauronnak a lefejezett holtteste hevert az út közepén. Az állatot valószínűleg megmérgezték, és még élve lefejezték.

A 800 kilós Szauron volt annak a vadbölény-csordának a feje, amelyet a Valencia mellett található nemzeti parkba telepítettek, hogy a faj fennmaradjon. A holtteste már napok óta az földúton heverhetett, a feje azonban azóta sem került elő. Ezért a hatóságok arra következtetnek, valaki bölényfej-trófeára vágyott, ezért lőtte ki az állatot - írja a The Local.

Szauronon kívül más bölényeknek is baja esett: öt állatot valószínűleg szintén megmérgeztek, három bölény pedig eltűnt. A nyomozók most azt próbálják kideríteni, hogyan kapták a mérget az állatok.

A rezervátum igazgatója, Caros Alamo szerint Szauron volt a "csorda legnagyobb, legegészségesebb és legszebb példánya".

Vadon Spanyolországban csak 2010 óta élnek újra bölények - Európában ugyanis szinte teljesen eltűntek, ezért a spanyolok megpróbálták visszatelepíteni a fajt. Az utolsó vadbölényt 1927-ben lőtték ki vadorzók, az európai állatkertekben körülbelül 50 példány él.

Kommentek:

Top 0