• Külföld
Faktor

Három kutya pusztult el a kocsiban, míg gazdájuk gyúrt

Nem kell börtönbe vonulnia annak a 65 éves férfinak, aki öt órára bezárta három kutyáját a felforrósodó autójába, míg ő elment az edzőterembe. Mindhárom kutya az autóban pusztult el.

Bár odakint csak 19 fok volt, az autó belső hőmérséklete meghaladta a 40 fokot - ez pedig végzetes volt Daisy, Mitch és Rascal számára, akiknek a gazdájuk, Jonathan Theobald vizet sem adott.

A férfi a bíróság előtt bűnösnek vallotta magát - írja a Metro.

A nyomozók az ajtókon és ablakon is a kutyák kaparásának nyomait találták - az állatok ki akartak szabadulni forró börtönükből. Pánikrohamot kaptak, meg is sérültek a szabadulási kísérleteikben, és végül hosszú szenvedés után a hőtől meghaltak.

Ezalatt Theobald az edzőteremben gyúrt és beszélgetett ismerőseivel. Mikor öt óra múlva visszament az autójához, két állat már elpusztult, és bár a harmadik még életjeleket mutatott, őt sem tudta megmenteni. A három tetemet az edzőterem kertjében próbálta elrejtetni, de a rendőrök tetten érték.

A férfi 18 hetes felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és 10 évig nem birtokolhat állatot.

Kaliforniában az ilyen helyzetekre most léptettek életbe egy törvényt: az autók ablakát is be lehet törni, ha abba bezárt állatot találunk.

Kommentek:

Top 0