• Krimi
Faktor

Állatkínzás: baltát állított kutyája fejébe

A részeg "gazda" nekiesett kutyájának és vérfürdőt rendezett. Most megkaphatja büntetését.

A férfi brutálisan megkínozta kutyáját. Az erőszakos gazda vérengzésbe kezdett, és egy baltával majdnem kettévágta a magatehetetlen állat pofáját.

A Kiskundorozsma külterületén lévő vérfürdőt látva a helyiek azonnal hívták a rendőrséget. A hatóságoknak a részeg férfi akkor azt mondta

azért akarta baltával agyonverni a kutyáját, mert korábban kiugrott a kerítésen, és megölt három kiskutyát.

A kutya egy másfél méteres lánccal volt kikötve, körülötte a föld csupa vér volt. A német juhászkutya jellegű keveréknek a szemétől a szájáig 12 centi hosszan fel volt vágva a pofája. A 72 éves férfi szinte kettévágta a kutya fejét.

A férfi akkor azt mondta a a rendőröknek, hogy ha nem viszik el a kutyát, akkor a Tiszába dobja vagy agyonveri az állatot. A kutyát ezután állatorvoshoz vitték, ahol egy négy órán á tartó műtéttel tudták csak megmenteni életét. A szétvágott állkapcsát dróttal kellett rögzíteni.

Döme feje szépen gyógyul (Fotó: Facebook/Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat)

Döme feje szépen gyógyul (Fotó: Facebook/Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat)

A Döme nevű kutyus ebben a hónapban került a Dél-alföldi Állatvédőrség gondozásába. Az állatvédők szerint a kutyának még kezelésre van szüksége, de csontja már összeforrt.

A szemét kezelni kell, az orrából folyik a gennyes váladék, de remélhetőleg ez nem lesz maradandó és helyrejön gyorsan.

A gazda ellen most emeltek vádat azért, mert május végén megkínozta kutyáját. Akár három év börtönbüntetést is kaphat a vérengzésért.

Kommentek:

Top 0