• Belföld
Faktor

Kínhalált halnak a budapesti kávézó egzotikus állatai, megszólalt egy korábbi dolgozó

Fagyasztóban ölték meg a beteg gekkókat, leszakadt lábakkal kínlódott a pók.

A gekkókat fagyasztóban ölték meg. (Képünk illusztráció.)

A gekkókat fagyasztóban ölték meg. (Képünk illusztráció.)

Megszólalt Budapest egyik egzotikus állatokat tartó kávézójának korábbi dolgozója, aki azt mondta a HVG-nek, hogy kegyetlen állapotok uralkodnak vendéglátóhelyen. Elmondása szerint az élőlények ott nagyon szenvednek.

Az egykori alkalmazott szerint vannak olyan vendégek, akik oda sem figyelnek az állatokra, ezért előfordul, hogy az állat leesik, miközben elmenni próbál.

Volt egy göndörszőrű tarantula, aminek kiszakadt a lába, mikor elejtették vagy eldobták, így vegetált egy ideig, majd elpusztult

– mondta. A kávézóban állítása szerint ráadásul a kígyóknak, hüllőknek szánt patkány- és egértetemeket közvetlenül a vendégeknek felszolgált ételek mellett tartották. A hely korábbi dolgozójának fotóin látszik, hogy két tömb reszelt sajt és a fekete hamburgerbucik mellett ott van a 10 darabos fagyasztott rágcsáló.

A gekkók láthatóan le voltak soványodva, a tulajdonos szerint azért, mert betegen fogadták be őket. A beteg gekkók közül azonban több is elpusztult: a megszólaló szerint a helyen ölték meg őket, elkerülve a további szenvedést. Volt olyan állat, amit beraktak a fagyasztóba, a lap forrása szerint ugyanoda, ahol tégelyekben a fagyit is tárolták.

Az október végéig ott dolgozó alkalmazott szerint a beteg állatok semmilyen kezelést nem kaptak, többen közülük olyan rosszul néztek ki, hogy az a vendégeknek is feltűnt.

A kenguru véreset pisilt, a szurikáta azért van most egyedül, mert a testvére rejtélyes körülmények közt meghalt. A leguán bőrbeteg, csúnyán terjedő gennyes sebe volt, és szegény nagyon fázik, folyamatosan infralámpa alatt kellene lennie, ezért kucorog a lehető legmelegebb helyen

– mondta. Egy állatorvos szerint már az első napon látszott, hogy vannak problémás dolgok: a szakállas agámán harapott seb volt, szerencsétlen kenguru pedig hasmenéssel küzdött, mert a gyerekek a személyzet szeme láttára etették ropival.

Az üggyel két szervezet foglalkozik, az Állatmentő Szolgálat és Országos Állatvédőrség Alapítvány, azonban eddig hiába fordultak már több szervezethez is.

Frissítés: A cikk megjelenése után a hatóságok megszállták a kávézót, és felfüggesztették működését. Az ellenőrzés során kiderült, hogy tényleg beteg állatokkal szórakoztatták a vendégeket. A hiányosságok pótlására határidőt adtak, a kávézó kizárólag újabb helyszíni szemle és hatósági hozzájárulás birtokában nyithat majd újra.

Kommentek:

Top 0