• Külföld
Faktor

Különleges malacokat loptak az állatkertből, hogy megegyék őket

A venezuelai hatóságok nyomozást indítottak, miután tolvajok állatokat loptak a zuliai állatkertből, hogy megegyék őket - közölte szerdán a dél-amerikai állam rendőrségének egyik tisztségviselője.

A Reuters szerint ez az éhezés újabb jele a dél-amerikai országban, amely súlyos élelmiszerhiánnyal küszködik.

Luis Morales, Zulia állam rendőrségének szóvivője elmondta: a tolvajok a vaddisznókhoz hasonló két örvös pekarit vittek magukkal a hétvégén a kolumbiai határ közelében fekvő Maracaibo állatkertjéből.

"Feltételezéseink szerint azért vitték el (a pekarikat), hogy megegyék őket."

Az állatkertet vezető, Leonardo Nunez szerint más áll a lopás hátterében. Szerinte "drogkereskedők" szervezték meg a lopásokat, hogy eladhassák az állatokat. Eddig tíz faj képviselői tűntek el az állatkertből, köztük egy bivaly is, amelynek maradványait feldarabolva találták meg.

"Mindent elvisznek innen! De nem azért lopják az állatokat, hogy megegyék őket" - mondta Nunez.

Mauricio Castillo, az állatkert volt vezetője elmondta, hogy a tolvajok tapírokat is elvittek, amelyek védett állatoknak minősülnek.

A venezuelai szocialista gazdaság összeomlása krónikus élelmiszerhiányhoz és sokak alultápláltságához vezetett a dél-amerikai országban.

Nicolás Maduro elnök az élelmiszerhiány mögött az őt elmozdítani akaró ellenzéki tüntetők, illetve az országa ellen "gazdasági háborút" folytató, amerikai támogatást élvező, ellenségei ténykedését látja.

A súlyos politikai és gazdasági válsággal küzdő Venezuela állatkertjeinek nincs elegendő élelme, csak tavaly mintegy 50 állat halt éhen a caracasi állatkertekben - közölte egy neve elhallgatását kérő szakszervezeti vezető. A kormány viszont tagadja mindezt, és azt állítja "családként" bánnak az állatokkal.

Kommentek:

Top 0