• Sport
Faktor

Alkoholtilalom a foci Eb-n, az angolokat és a walesieket is érinti

Az angol és a walesi fociszurkolóknak is le kell mondaniuk az utcán történő alkoholfogyasztásról egy teljes napra a franciaországi Európa-bajnokságon. A két válogatott június 16-án játszik egymással Lensben.

Fotó: Europress - Marcou Pierre-Philippe/AFP

Fotó: Europress - Marcou Pierre-Philippe/AFP

A városban június 16-án reggel hat órától lép érvénybe a korlátozás, ami 24 óráig fog tartani, vagyis másnap reggel hat órától lehet legálisan is alkoholt fogyasztani az utcákon. A helyi rendőrök a városba érkező autókat is átnézik majd, hogy ne tudjanak becsempészi semmit a drukkerek. A szurkolói zónában ez nem lesz érvényes, ott szabadon lehet majd sörözni mindenkinek.

A francia rendőrség 350-500 ezer szurkolóra számít az Egyesült Királyságból, ebből nagyjából 250 ezer szurkolónak lesz érvényes jegye. Aki a törvény ellenére a szurkolói zónán kívül próbál alkoholhoz jutni, azt azonnal elküldhetik az országból, ha lebukik.

A brit rendőrség már figyelmeztette a jegy nélküli szurkolókat, hogy inkább menjenek Lille-be vagy egy másik városba megnézni az Anglia–Wales találkozót. Egyébként nem csak ezt a meccset érinti a korlátozás, az Albánia–Svájc, a Csehország–Törökország és a június 25-én megrendezésre kerülő nyolcaddöntő előtt is érvénybe lép majd a 24 órás korlátozás. Ez akár a magyar válogatottat is érintheti, hiszen Lensben a D-csoport győztese a B-, az E- vagy az F-csoport harmadik helyezettjével találkozik. Magyarország az F-csoportban szerepel, egy csapatot kéne megelőznie ahhoz, hogy elérje a harmadik helyet. A hat csoportharmadikból viszont csak a legjobb négy mehet tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Top 0