• Tech
Faktor

Itt egy alkalmazás, amelyben névtelenül tudathatja kollégájával, hogy rossz embernek tartja

Az alkalmazást nem arra tervezték, hogy zaklassunk vele másokat, itt az őszinteség a lényeg - de csak mértékkel.

Egy anonim üzenetküldésre szolgáló alkalmazást idén már betiltottak, de most egy újabb ilyen szolgáltatás lett népszerű. Fejlesztői tanultak a korábbi hibákból, de így is csak felnőtteknek lehet igazán hasznos, gyereknek inkább káros.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Anonim módon korábban is alkothattunk véleményt vagy írhattunk üzenetet, de az ilyen alkalmazásokat idővel be szokták tiltani, hiszen könnyen az online zaklatás fő terepeivé válhatnak. A gyerekek például itt csúfolják egymást vagy pletykálnak a másikról mindenfélét.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Most az Androidra, iPhone-ra és iPadre is ingyenes Sarahah mégis népszerű lett – a Google Play linken arab írással jelenik meg az alkalmazás, de letöltés után már angol nyelvű lesz. Az amerikai App Store legnépszerűbb alkalmazása lett a Sarahah, de a BBC beszámolójából kiderül, hogy Egyiptomban, Tunéziában és Szaúd-Arábiában is legalább egymillióan letöltötték.

    A Sarahah tanult a korábbi hibákból: itt más nem látja a rólunk írt véleményt, csak ha mi így döntünk, ezen felül a zászló ikonnal jelenthető (és ezzel együtt törölhető) az üzenet. A feladójától pedig később semmit sem kapunk, ha erre kattintunk. Az áthúzott kör ikonnal pedig a küldő későbbi blokkolását lehet kérni – írja a HVG.

    Az alkalmazás rövid leírásából is kiderül, hogy inkább felnőtteknek szánják, hiszen arra biztatják a felhasználókat, hogy a kollégáktól és barátoktól itt kérjenek névtelen véleményeket.

    Kommentek:

    Top 16