• Sport
Faktor

Elindult a népszerű játék első világbajnoksága, több mint ezren azonnal lebuktak a csalással

A Fortnite világbajnokság döntőjét július 26-28-án rendezik New Yorkban, de már az első héten 1200 csalót fogtak el.

Illusztráció.

Illusztráció.

A Fortnite világbajnokság első hetén a selejtező több mint 1200 résztvevőjét kellett megbüntetni csalás miatt, és több mint 200 díjat is visszavont a szervező-fejlesztő Epic Games – írja az Esports Observer.

A világ jelenlegi legnépszerűbb videojátéka köré szervezett nagyszabású esportversenyen a döntő összdíjazása 30 millió dollár (8,6 milliárd forint), de már a selejtezők alatt is heti egymillió dollárnyi jutalmat osztanak ki.

A legtöbb, 1163 büntetést azért kellett kiosztani, mert a rajtakapott játékosok megkerülték a regionális korlátozást, hogy egyszerre több régióban is elindulhassanak a versenyen. Az érintettek 14 napos eltiltást kaptak. Közülük 196-an díjat is nyertek, ezeket a cég visszavonta. További 48 felhasználó, köztük 9 díjazott kapott eltiltást fiókmegosztás miatt. 8 játékost, köztük egy díjazottat azért tiltottak el, mert egyéni játékmódban csapatba szerveződtek. Egy felhasználó pedig azért kapott büntetést, mert szándékosan kilépett egy játékból, hogy az ellenfele ne kapjon pontot.

Egy játékost nemcsak 14 napra, hanem végleg kitiltottak a Fortnite-ból, amiért szoftveres csalással próbálkozott – de csak öt percen át, mert ennyi idő alatt ki is szúrták a trükközést és lekapcsolták.

A Fortnite világbajnokság döntőjét július 26-28-án rendezik New Yorkban, ahol összesen 30 millió dollárt lehet majd hazavinni, ebből az egyéni győztes 3 milliót kap, és ugyanennyivel díjazzák a kreatív mód győztesét is.

Kommentek:

Top 0