• Külföld
Faktor

Megcsonkított holttestek hevertek városszerte

Véget ért Aleppó ostroma, de a borzalom és gyász még jó ideig megüli a szíriai várost, ahol a romok között tömegsírok és bombák rejtőznek.

Fotó: Europress / George Ourfalian - AFP

Fotó: Europress / George Ourfalian - AFP

Az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint a katonák már több tucat tömegsírt találtak a felszabadított városban – és a legtöbb áldozatot egyértelműen meggyilkolták. Nem egy holttest megcsonkítva hevert a tömegsírokban, másokon pedig kínzás nyomai is látszódtak. Sok holttestet pedig el sem temettek, csak kidobták őket az út szélére - írja a New York Post.

Bár Aleppó ostromát többségében tankokkal és katonai repülőkkel vívták, a civilek sokszor a bosszúra éhes lázadók, katonák vagy éppen a terroristák kegyetlensége miatt szenvedtek és haltak meg.

A szíriai kormányerők végül orosz segítséggel kiszorították a lázadókat az ősi városból, de a béke még messze: a vesztes fél távozása előtt bombák tömkelegét rejtette el Aleppóban. Ez a civilek visszatelepítését is késlelteti, Szíria legnagyobb városában senki sem lenne biztonságban, míg a tűzszerészek nem végzik el hosszú és veszélyes munkájukat. Mióta a kormányerők behatoltak Aleppóba, ezek a bombák 63 katonát öltek meg.

Kommentek:

Top 0