• Külföld
Faktor

"Kifogytunk a hullazsákokból" - katasztrofális a helyzet Szíriában

Egyre borzalmasabb a helyzet a szíriai Aleppóban: a keleti részen már minden kórházat lebombáztak, és annyi a halálos áldozat, hogy már a hullazsákok is elfogytak.

Fotó: Europress / Georges Ourfalian - AFP

Fotó: Europress / Georges Ourfalian - AFP

Aleppó jelentős része a szíriai lázadók kezén van - a kormányerő és az orosz légierő bombázása miatt azonban nem maradt már egyetlen egészségügyi létesítmény sem a városban, ahol még mindig rengeteg civil él. Az önkéntes mentőcsapat, a Fehérsisakosok szerint a szombati katasztrofális nap volt, minden elképzelhető fegyvert bevetette a lázadók és a civilek ellen - írja az Independent.

A kórházak támadását elítélte az Amerikai Egyesült Államok és az ENSZ is.

Az éjszakai bombázásban legalább 27-en meghaltak, köztük több gyerek és két orvos is. A lebombázott kórházból kimenekített csecsemők a padlón, egy pokrócon fekszenek, mivel az inkubátorok megsemmisültek a támadásban.

A szíriai kormány minden aleppói lakost felszólított néhány nappal ezelőtt arra, hogy hagyják el a várost, mert minden eddiginél komolyabb bombázást terveznek, de sokan mégsem menekültek el.

Aleppót szeptember óta nem érik el a segélyszállítmányok sem, ezért a szakértők szerint a lakosok lassan éhezni fognak. Néhányan a tetőkön vagy a pincékben kezdtek el zöldségeket termeszteni, de ezeknek is az egekbe szökött az ára, olyan nagy az élelmiszerhiány.

Kommentek:

Top 0