• Krimi

Milliárdokat lopott a sztároktól a kapzsi menedzser

Alanis Morissette üzleti menedzsere beismerte, hogy több mint hétmillió dollárt (kétmilliárd forintot) lopott tőle és más amerikai hírességektől.

Fotó: Europress / GUILLAUME BAPTISTE - AFP

Fotó: Europress / GUILLAUME BAPTISTE - AFP

Jonathan Schwartz ellen azért emeltek vádat, mert az énekes pénzét a saját számlájára utalta át. Schwartz eleinte tagadott, és azt állította, hogy a pénzt egy illegális marihuánaültetvényre fordította.

A menedzser most beismerte, hogy 4,8 millió dollárt (1,4 milliárd forintot) lopott el az énekestől, és további több mint kétmillió dollárt más neves ügyfeleitől, akiket nem neveztek meg.

Schwartz 2009 és 2016 között kezelte Morissette pénzügyeit: ő szedte be a bevételeit, kezelte a folyószámláját és fizette be a számláit. A kanadai származású énekes akkor szerzett tudomást a csalásról, amikor felvett egy új menedzsert, aki figyelmeztette a számláin lévő hatalmas hiányra.

Schwartz ügyvédje elmondta, hogy ügyfele mindenben együttműködött a hatóságokkal, és vállalja a felelősséget. A bűncselekményért a bíróság négytől hat évig terjedő börtönbüntetésre ítélheti.

Morissette tavaly pert indított Schwartz és egykori cége, a GSO ellen, amelyben 15 millió dollárt követelt azért, amiért a menedzser az engedélye nélkül utalt át pénzösszegeket a saját számlájára. Emiatt belső nyomozás indult a cégnél. A GSO később egy közleményt is kiadott, amelyben megdöbbenését fejezte ki, hogy Schwartz saját fényűző életmódját finanszírozta a lopott pénzből.

Mint kiderült, a menedzser egyebek mellett 50 ezer dollárt költött egy Bora Bora-i vakációra, és 75 ezer dolláros adósságot csinált egy bahamai kaszinóban.

Morissette végül peren kívüli egyezségre jutott a GSO-val. A cég a többi pórul járt ügyfelet is kártalanította. Schwartz ügyét február 1-jén tárgyalja a bíróság – írja az MTI.

Kommentek:

Top 0