• Külföld
Faktor

Szörnyűség történt a rendőrautóval, egy ember meghalt

Egy rendőr életét vesztette, kettő pedig megsérült.

Egy rendőr meghalt, kettő pedig megsérült Donyeck megye ukrán ellenőrzésű részében szerdán, miután autójuk aknára hajtott és felrobbant - hozta nyilvánosságra Vjacseszlav Abroszkin, az országos rendőrfőkapitány első helyettese a Facebookon.

Az eset a frontvonal közelében, az Azovi-tenger partján található Mariupol kikötővárostól 23 kilométerre északkeletre fekvő Hnutove településnél történt. A rendőrök a Talakivka és Hnutove településeket összekötő autóúton haladtak, amikor felrobbant egy páncéltörő akna, amelyet az Oroszország által támogatott kelet-ukrajnai szakadárok egy diverziós, felderítő csapata tett ki az útra. A detonáció következtében egy 36 éves rendőr őrnagy életét vesztette, két másik rendőrt pedig sérülésekkel kórházba vittek - írja az MTI.

Szerhij Knyazjev országos rendőrfőnök szintén Facebook-bejegyzésben közölte, hogy a rendőrjárőrök Mariupolban szolgáltak, és egy hívásra mentek ki. Hozzátette, hogy előző nap az akna még nem volt ott, hiszen katonák gond nélkül hajtottak át ezen az útszakaszon. Elmondása szerint a robbanás után tűzszerészek átvizsgálták a környéket, és még egy rejtett aknát találtak. 

Kommentek:

Top 0