• Belföld
Kummer Dóra

20 centis hó és hófúvás jön

Csütörtökre havazás és hófúvás miatt adott ki több megyére is figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Néhol 20 centiméternél is több hó eshet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közölte az MTI-vel, hogy a Dél-Dunántúlon Baranyában és Tolna keleti felén a következő órákban havazás várható. Késő este viszont az északi országrészben egyre kevesebb ónos eső lesz.

Emellett csütörtök reggelig a Dunántúlon és a Dél-Alföldön nagy hóra kell számítani. Általában 5-20 centiméter hó eshet: az Észak-Dunántúlon várható kisebb mennyiség, a délnyugati, déli megyékben akár 20 centinél is több hó hullhat az éjszaka.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Illusztráció.

  Illusztráció.

  Fotó: Mészáros Annarózsa

  Csütörtökön napközben nyugat felől megszűnik a havazás és megkezdődik az olvadás. A Tiszántúlon eshet még maximum 5-8 centi hó. A havazás miatt csütörtökre Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A hófúvás miatt pedig Veszprém megyére másod-, Fejér és Somogy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Mint írták, csütörtök reggelig a Dunántúli-középhegységben lehet hófúvásra számítani.

  A mai hóhelyzetről és a balesetekről itt olvashatja összefoglalónkat.

  Top 16