• Külföld
Frányó Krisztina

Ájult koalát mentettek az erdőtűzből

Pusztító erdőtűz terjed karácsony óta Ausztráliában – Victoria államban már legalább száz házat semmisítettek meg a lángok. Az erdőtűz rengeteg állat halálát is okozza – egy koalának azonban szerencséje volt.

Az ájult koalát pont azok a tűzoltók mentették meg, akik az erdőtűzzel küzdenek. Szolgálat közben vették észre az út szélén eszméletlenül heverő állatot, akit később visszavittek a tűzoltó állomásra- írja a Guardian.

Ezt követően a rendőrök gondoskodtak a felébredő állatról, kézből etették és itatták. Már becenevet is adtak a koalának: Constable K Bear, azaz K Medve Rendőr névre keresztelték.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Victoria állam vadvédelmi munkatársa, Amy Hidge elmondta, hogy még korai lenne megítélni, hány állat is halt meg az erdőtűzben, de kéri a lakosokat, hogy ha menekülő vagy sebesült állatot találnának, értesítsék a szervezetet.

    „Megértjük, hogy ebben a pillanatban az állatgondozás nem a legfontosabb szempont, de jelenleg szükségünk van az emberekre, hogy segíthessünk az erdőtűzben érintett állatokon. Sokszor nem lehet elsőre látni, hogy megégett a mancsuk vagy hogy túl sok füstöt lélegeztek be, de ha már egy kicsit is gyanús az egészségük, akkor valószínűleg szenvedtek az erdőtűzben.”

    Top 16