• Sport

Ahogy mindig, a meccs előtt most is bizakodóak a magyar focisták - videó

A már sokadik sorsdöntő meccsére készül a magyar válogatott. Miután az Európa-bajnoki selejtező csoportjában a harmadik helyen végzett, pótselejtezőt kell játszania, hogy ott lehessen a jövő évi franciaországi Eb-n. Több játékosnak, így Gera Zoltánnak vagy Király Gábornak ez az utolsó esélye, hogy nagy tornára kijusson. Ahol - mármint nagy tornán -, közel harminc éve nem járt a válogatott, Európa-bajnokságon pedig ennél is régebben, 1972-ben szerepelt utoljára. Hogy ez újra megtörténjen a kétmeccses pótselejtezőn Norvégiát kéne megverni. Ami önmagában sem tűnik egyszerű feladatnak, és ha még hozzávesszük, hogy legutóbb még a pótselejtezőig is igen régen jutott el a magyar csapat – 1997-ben volt erre utoljára példa – ráadásul a Jugoszlávia ellen kettős meccsnek 12-1 lett vége.

Miután kinevezték Dárdai Pált szövetségi kapitánynak, újra Király Gábor - a kapitány korábbi csapattársa - lett a válogatott első számú kapusa. És ez nem változott a Dárdait követő Bernd Storcknál sem, minden bizonnyal Norvégia ellen is ő kezd majd. És az is szinte biztos, hogy hogy ez az utolsó alkalma arra, hogy kivívja a kijutást egy nagy nemzetközi tornára.

Király Gáborhoz hasonlóan Gera Zoltán is az idősebb játékosok közé tartozik. Az FTC támadója azt mondja, nem csak a pályán, azon kívül is segíti majd a fiatal csapattársait.

Királyhoz hasonlóan Fiolát is Dárdai kezdte el játszatni. Mára pedig szinte egyértelmű, hogy a kezdőcsapatban szerepel.

Nagy Ádám viszont Bernd Storck felfedezettje. Ő hívta meg először a válogatottba, ahol nem sokkal később már kezdő is volt.

A Ferencváros idei tizennégy meccséből tizenhármat megnyert és mindössze egy döntetlent játszott a bajnokságban. Varga Roland az elmúlt két fordulóban gólokat is lőtt. A támadó azt mondja, ezt a formáját szeretné átvinni a válogatottba is.

A magyar válogatott november 12.-én játssza az első mérkőzést Oslóban Norvégia ellen, míg a visszavágót három nappal később, Budapesten rendezik.

Top 0