• Krimi
Faktor

Agyonlőtték a polgármestert, a hivatal belső udvarán találták meg

Ismeretlenek agyonlőtték egy kelet-ukrajnai város, a Luhanszk megyei Sztarobilszk polgármesterét. A rendőrség szerint Volodimir Zsivahát két lövés érte, a fején és a nyakán.

A városvezetőt a polgármesteri hivatal belső udvarán találta meg az épület egyik őre. A politikust kórházba vitték, de a mentőautóban belehalt sérüléseibe.

Illusztráció

Illusztráció

Fotó: Simay Dóra

A rendőrök két, kilenc milliméter kaliberű töltényhüvelyt találtak a gyilkosság helyszínén. Nem zárják ki, hogy a polgármestert politikai tevékenysége miatt ölték meg.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Sztarobilszk az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt álló területen, Luhanszktól mintegy 100 kilométerre északra fekszik.

    A 44 éves Zsivaha Sztarobilszk városában született. Korábban tagja volt a kijevi Majdan-tüntetések miatt hivatalából menesztett volt államfő, Viktor Janukovics mögött álló Régiók Pártjának, a párt színeiben pedig a Luhanszk megyei tanácsnak. A tavaly októberben választották meg szülővárosa polgármesterének, a 2011-ben alapított, parlamenten kívüli Mi Régiónk elnevezésű párt jelöltjeként - írja az MTI.

    A polgármester korábbi nyilatkozataiban támogatta a Vlagyimir Putyin orosz elnök ukrán bizalmasaként ismert Viktor Medvegycsuk, az az Ukrán Választás nevű társadalmi mozgalom vezetője elképzelését Ukrajna szövetségi állammá történő átalakulásáról.

    Top 16