• Krimi
Faktor

Borzasztó: agyhártyagyulladást kapott, és elvesztette az összes ujját

Egy százalék túlélési esélyt jósoltak az orvosok annak a fiatal lánynak, aki agyhártyagyulladást kapott. Az összes ujját amputálni kellett.

Egy százalék túlélési esélye volt annak a fiatal lánynak, aki először azt hitte, hogy vírusos gyomorrontása van, majd kiderült, hogy halálos betegségtől, agyhártyagyulladástól szenved, ami kis híján valóban megölte – írja a Mirror.

Illusztráció

Illusztráció

A 25 éves reigate-i Sophie Royce azután ment kórházba, hogy 24 óra elteltével sem javult az állapota. Azért gondolta, hogy csak a gyomrával van gond, mert nagyon sokat hányt és szörnyű fájdalmat érzett a bordáiban. De amikor észrevette, hogy a szemei besárgultak, rögtön a kórházba ment. Teljes szervi elégtelenségtől szenvedett és a szíve is megállt, az orvosok küzdöttek az életéért.

Az orrom és az ujjaim is belilultak, a szerveim elkezdtek leállni, és az orvosok azt mondták a családomnak, hogy haldoklom

– mesélte.

A szerettei ezért már felkészült arra, hogy örök búcsút vesznek a lánytól, amikor Sophie állapota a csodával határos módon valahogy mégis javulni kezdett, miután számos amputációt végrehajtottak rajta. Elveszítette a lábujjait, és el kellett távolítani az kezén lévő ujjainak a végét is. Ennek ellenére azt nyilatkozta, hogy szerencsésnek érzi magát, hiszen történhetett volna nagyobb baj is.

Ha egy kicsivel is tovább várok azzal, hogy kórházba menjek, kétség nélkül ma már nem lennék itt

– tette hozzá.

A lány 2013 óta folyamatosan fertőzéssel küzd, akkor diagnosztizáltak nála először agyhártyagyulladást. Az elmúlt három évben harminc műtéten esett át, és több mint nyolc hónapot töltött el kórházban. Szerinte igazi hősök az őt kezelő orvosi csapat tagjai. Sophie továbbra is pozitív, azt mondta:

nem fogom hagyni, hogy a történtek tönkretegyék a jövőmet.
Kommentek:

Top 0