• Külföld
Faktor

Agydaganatot diagnosztizáltak a népszerű politikusnál, otthonában lábadozik

Állapota kielégítő, de komolyabb baj is lehet.

Fotó: Wikipedia

Fotó: Wikipedia

A 80 éves John McCain arizonai republikánus szenátornál agresszív agydaganatot állapítottak meg. McCaint múlt pénteken műtötték meg, vérrögöt távolítottak el a koponyájából. Bár állapotát kielégítőnek mondták, az orvosok jelezték: komolyabb baj lehet, tekintettel arra, hogy az arizonai politikust korábban már többször operálták bőrrákkal.

A mostani beavatkozás után a Mayo klinika orvoscsoportja bejelentette: a rosszindulatú agydaganatok egyik agresszív formáját diagnosztizálták, a vérrög is emiatt alakult ki. A daganatot eltávolították. McCain irodája szerint a 80 éves politikus hangulata jó, és Arizonában, a családja körében lábadozva bizakodik, hogy a várható kezelések hatásosak lesznek - írja az MTI. Meghan McCain, a szenátor lánya szerint édesapját "a rákbetegség sokféle módon érintheti, de megadásra soha nem kényszerítheti".

McCain a szenátus fegyveres ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke. Szókimondó politikusként ismerik, aki mindig képes kétpárti megállapodásokat is elérni. A vietnami háborúban McCain repülőgépét lelőtték és 1967 októberétől 1973 márciusáig fogságban volt, megkínozták és magánzárkában különítették el. Visszautasította, hogy előbb bocsássák szabadon, mint a többi amerikai katonát. Ekkortól tartják őt a nemzet hősének.

Kommentek:

Top 0