• Külföld
Faktor

Afganisztáni légicsapások: elhallgatott a Kalifátus hangja

Az Iszlám Állam több tucatnyi harcosa halt meg az Egyesült Államok vezette szövetséges haderő afganisztáni légicsapásaiban keddre virradóra, és egy rádióállomás is megsemmisült.

Mike Lawhorn, az Egyesült Államok afganisztáni NATO-missziójának szóvivője elmondta: két támadást hajtottak végre az ázsiai ország keleti részén lévő Nangarhar tartomány Acsin körzetében. A helyi tartományi kormányzóság közleményében négy csapásról adott hírt.

A légicsapások 29 szélsőségessel végeztek a helyi kormányzat szerint, és megsemmisítették a dzsihadisták által működtetett Kalifátus hangja nevű rádióállomás épületét is. A rádióadó Nangarhar tartományban szórta műsorát toborzási céllal.

Az afganisztáni közlemény szerint a támadások áldozatai között van a rádióállomás öt dolgozója, a szélsőségesek internetkampánnyal foglalkozó öt alkalmazottja, illetve az Iszlám Állam több magas rangú tagja.

Helyi beszámolók szerint az amerikai drónok kedd reggel is Dzsalálábád és Acsin körzetét pásztázták.

A Pakisztánnal határos területeken számos összecsapás volt a szélsőségesek és az afgán biztonsági erők, illetve az őket támogató helyi milíciák között az utóbbi hónapokban - írta az MTI.

Top 0