• Belföld
Kiss Natália

Ady­li­ge­ten csa­ládi nap ke­re­té­ben új ját­szó­te­ret, sport­pá­lyát, kö­zös­ségi teret és tan­ös­vényt avat­tak

A II. Ke­rü­leti Ön­kor­mány­zat kö­zös­ségi ter­ve­zést kö­ve­tően újí­totta meg az Ady­li­geti par­kot: új ját­szó­tér, több­funk­ciós sport­pá­lya, kö­zös­ségi tér, fu­tó­pá­lya, kül­téri fit­nesz­park és ma­dár­ba­rát tan­ös­vény épült, ame­lyet áp­ri­lis 13-án - több száz fő je­len­lé­té­ben - csa­ládi nap ke­re­té­ben adtak át. Fel­lé­pett a Ko­lom­pos együt­tes, be­mu­ta­tót tar­tott Szász Kitti vi­lág­baj­nok fre­es­tyle lab­da­rúgó is.

Láng Zsolt polgármester kiemelte: a közösségi tervezés még 2017-ben egy szabadtéri piknikkel kezdődött, majd 7 héten át tartott. A kiemelkedő természeti adottságokkal rendelkező, népszerű Adyligeti park és kirándulóhely a fejlesztés eredményeként természetes megjelenésével alkalmazkodik az erdei hangulathoz, megőrizte és erősítette annak egyedülálló természeti karakterét, ugyanakkor sokféle aktív sportolási és pihenési lehetőséget nyújt, ahol közösségi együttlétre alkalmas tereket is kialakítottak.

A létrehozott többgenerációs játszótéren többek között játszókunyhó, játékkonyha, talajszintbe süllyesztett trambulinok, csúszdatorony, vizes játszótér, rollerkert várja a gyerekeket; a többfunkciós, modern sportburkolattal ellátott sportpályán streetball-, sprint- és focipálya épült. A park szélén ösvény halad végig, amely madártani tanösvényként is szolgál, faapríték burkolata futásra is alkalmas, de kialakítottak egy közösségi helyszínként működő térrészt, illemhelyiséggel, pergolával, közösségi asztallal, ivókúttal, kerékpártámaszokkal – mondta Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere.

A kerületvezető hangsúlyozta: a II. Kerületi Önkormányzat tavaly két új, és azóta rendkívül népszerűvé vált játszóteret épített: a Vérhalom téri tűzoltós játszóteret, valamint a Fenyves téri KRESZ-parkot, a parkokkal és a játszóterekkel kapcsolatos fejlesztésekre 2010-től – részben pályázati támogatással - 3 milliárd forintot meghaladó összeget fordított. Az Adyligeti park közel 400 millió forintból újult meg az önkormányzat saját forrásából, valamint a főváros TÉR_KÖZ város-rehabilitációs pályázatán elnyert támogatásából.

Kommentek:

Top 0