• Pénz
Faktor

Nincs több kifogás: a fotelből, kártyával is fizethetjük NAV-os tartozásainkat

Interneten keresztül bankkártyával is be lehet majd fizetni az adótartozásokat. Az új szolgáltatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén fokozatosan fogja bevezetni.

Az idén január 1-jén életbe lépett szabály szerint adótartozásainkat az interneten, bankkártyával is kifizethetjük, ha magánszemélyként van adóazonosító jelünk, illetve adószámunk, de az egyéni vállalkozók is fizethetnek így a leggyakrabban fizetendő adónemeknél. Ilyen például a személyi jövedelemadó vagy az egészségügyi hozzájárulás. A különböző adók egyetlen tranzakcióval fizethetők, így az átutalás csak egyszeri költséggel jár.

Illusztráció.

Illusztráció.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a virtuális fizetési mód az eBEV szolgáltatás része lesz. Vagyis ügyfélkapus regisztrációra és megfelelő jogosultságra lesz szükség a fizetéshez.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az új fizetési lehetőséget a NAV fokozatosan vezeti be. Január végén az online felületen már összeállíthatók az átutalási csomagok, és elindíthatók a bankkártyás fizetési tranzakciók. Február közepétől pedig megnyílik az eBEV portálon az adószámla lekérdezéséhez kapcsolódó fizetés lehetősége is. Itt az adózók összeállíthatják az adószámla hátralékokhoz kapcsolódó megbízási csomagokat és elindíthatják a bankkártyás fizetési tranzakciót. Március 15-től a webNYK felületen lehet bankkártyával kifizetni a jóváhagyott szja-bevallási tervezetből, illetve elektronikusan beküldött szja-bevallásból eredő tartozásokat.

    Kommentek:

    Top 16