• Belföld
Faktor

Vigyázzon adataira, ismeretlen nő jelszavát változtatta meg egy ceglédi férfi

A férfi allítása szerint csak tesztelte, hogy biztonságosak-e a beállítások.

Vádemelést javasolnak egy ceglédi férfi ellen, mert megváltoztatta egy nő e-mail fiókjának jelszavát. Állítása szerint csak tesztelte, hogy biztonságosak-e a beállítások - írja a police.hu.

Mivel az orosházi nő nem tudott belépni fiókjába, a levelezőrendszert működtető cég pedig azt mondta neki, hogy valaki megváltoztatta jelszavát, ezért tavaly november 1-jén feljelentést tett. Kiderült, hogy a férfi nem is ismerte a tőle több mint száz kilométerre lakó nőt, e-mail címét egy közösségi oldalon látta.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A férfi elmondása szerint a közösségi oldalról vett adatokból, információkból találta ki a választ a regisztráció jelszavához tartozó emlékeztető kérdésre. Miután így belépett, a rendszer kérte, hogy válasszon új jelszót. Ezt meg is tette, a nő ezért nem tudott belépni a saját jelszavával.

    A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri az internetezőket, hogy vigyázzanak adataikra, jelszavaikra: a különböző internetes regisztrációikhoz tartozó jelszavakat senkivel ne osszák meg, és alaposan fontolják meg, hogy milyen információkat tesznek közzé magukról a világhálón! A biztonsági beállításokra pedig fordítsanak kiemelt figyelmet!

    Kommentek:

    Top 16