• Tech
Faktor

Ha ilyen szolgáltatást használ, nagyon figyelmesen olvassa el az e-mailjeit!

A bankkártya adatainkat akarják megtudni a csalók.

A Netflix előfizetői ellen olyan adathalász kampány folyik, amelynek célja a felhasználók érzékeny adatainak ellopása. A támadók egy hivatalosnak tűnő e-mailben küldenek figyelmeztetést a Netflix nevében, ami azért különösen becsapós, mert formailag valóban megegyezik a cég üzeneteivel, még a logót is tartalmazza.

A kártékony linket tartalmazó levél arra kéri az előfizetőket, hibás számlázásra hivatkozva, hogy frissítse adatait a rendszerben, a cél viszont valójában a bankkártya adatok kicsalása.

A streaming szolgáltatás hivatalos közleménye szerint sosem kér e-mailben személyes adatokat előfizetőitől, így már érdemes alapból gyanakvással kezelni az ilyen típusú leveleket akkor is, ha azok hivatalosnak tűnnek. Továbbá sosem kérnek kártyaadatokat, jelszavakat, vagy számlaadatokat ilyen úton.

A cég azt tanácsolja, ha bizonytalanok vagyunk a levélben érkezett linkkel kapcsolatban, érdemes a kurzort felé húzva megnézni, hogy milyen címre irányít át, ez legtöbbször elárulja a levél természetét.

Aki úgy érzi, hogy adathalász támadás áldozata lett, azonnal változtassa meg jelszavát, ne csak a Netflixen, de azon más felületeken is, ahol ugyanazt a jelszót használja, illetve ellenőrizze bankszámla fiókját – figyelmeztet a 24.hu.

Kommentek:

Top 16