• Tech
Faktor

Túl gyorsan fogy az internete? Ezzel oldhatja meg a problémát

Sokan szembesülünk azzal a problémával, hogy nem elég a telefonunkon a havi adatkeret. Most azonban kezünkbe vehetjük az irányítást.

A Datally nevű alkalmazás segítségével minden egyes alkalmazás számára ki-be kapcsolgathatjuk a mobilinternetet, így megakadályozhatjuk, hogy az a háttérben futva használja az adatkeretünket – írja a HVG.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Az androidos eszközökre letölthető Datally lényege, hogy akár alkalmazásonként is beállíthatjuk, hogy melyiknek engedjük meg a mobilinternet használatát, és melyek azok, amelyek nem fogadhatnak és nem is küldhetnek adatcsomagot. Ez azért is rendkívül hasznos, mert így biztos, hogy egyetlen alkalmazás sem fog a háttérben futva frissíteni.

A telepítés és indítás után a Datally folyamatosan fut a háttérben, és figyeli, melyik tevékenység mennyi adatforgalommal jár. Az alkalmazás kezdőképernyőjén egy gomb segítségével kapcsolhatjuk ki-be azt, hogy spóroljon-e nekünk az adatforgalommal.

Ha megnyitunk egy alkalmazást (például a YouTube-ot), megjelenik a Datally egy kis ikonja a kijelzőn, pont úgy, mint a Messengeres beszélgetések esetében a partnerek. Az alkalmazás itt valós időben mutatja, mennyi adatforgalmat generált az adott alkalmazás használat közben.

Az ikonra bökve dönthetünk arról, hogy letiltjuk az alkalmazás adatforgalom-használatát. Ekkora elég a Block Data gombra bökni, így a mobilinternet az alkalmazás számára "láthatatlan" lesz. Ha ezek után próbáljuk meg használni, ugyanolyan hibaüzenetet kapunk, mintha nem lenne internetünk. A kijelzőn megjelenő kis lakat pedig emlékeztet rá, az adott applikációt blokkoltuk.

Az adatforgalom használatáról kaphatunk napi, heti vagy havi lebontást is. Ha pedig úgy döntünk, hogy mégis szeretnénk tovább használni valamelyik blokkolt alkalmazást, akkor a Manage Data menüpontban kapcsolhatjuk be újra.

Ha pedig wifit keresünk, azt is megmutatja, hogy milyen messzire találhatunk, és kell-e jelszó a hozzáféréshez.

Kommentek:

Top 0