• Külföld
Faktor

Kitört az abortusz-láz: inkább a börtön, mint egy gyerek!

Kétségbeejtő statisztikák miatt aggódnak a britek: egyre több nő rendel interneten keresztül, illegális módon abortusztablettákat. Sokan ugyanis azt mondják, még mindig jobb a bűnelkövetés, mint a nem kívánt terhesség.

Az Egyesült Királyság abortusztörvénye nagyon hasonlít a magyarhoz: csak valamilyen meghatározott ok (a fogantatás erőszak következménye vagy az anya élete veszélybe kerülne a terhesség során) megléte esetén lehet legálisan megszakítani a terhességet. Ezen kívül két szakorvosnak is engedélyeznie kell a beavatkozást. A többi esetben azonban tilos elhajtani a magzatot. Az illegális abortusztablettát forgalmazó cégek erre kínálnak megoldást - írja az Independent.

A brit nők körében drasztikusan megnövekedett az abortusztablettát használók száma: míg 2013-ban csak öt alkalommal koboztak el ilyen szert a hatóságok, 2016-ban már 375 tablettát gyűjtöttek be.

A rendőrség szerint az a legelszomorítóbb az egészben, hogy a legtöbb nő nincs is tisztában azzal, hogy a tabletták megrendelésével bűnt követ el. Ráadásul a szerekkel bizonyos esetekben a saját egészségüket is kockáztatják, valamint illegális szerveket támogatnak.

Kommentek:

Top 0