• Külföld
Faktor

Véletlenül mérgezték meg gyermeküket, a kicsi ablakmosót kapott a szülőktől

Ablakmosó folyadékban feloldott tejport kapott véletlenül szüleitől a kisgyerek egy szállodában. Kórházba került, de már jól van. A rendőrség és a fogyasztóvédelem eljárást indított az ügyben.

A nyomozás során kiderült, egy fél literes palack ablakmosó folyadék tévedésből került a szálloda egyik szobájának minibárjába, az ott elszállásolt család víznek hitte, és tejport oldottak fel benne kisgyerekük számára. A mérgezés után a kétéves gyereket a sepsiszentgyörgyi kórházba szállították, ahol rövid időt töltött, mivel általános állapota megfelelő volt, a szülők saját autójukkal vitték tovább Bukarestbe.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A háromszéki rendőrség testi sértés gyanújával indított bűnvádi eljárást, a Kovászna megyei fogyasztóvédelem pedig 20 ezer lejre büntette meg a bálványosi négycsillagos szállodát. Nicoleta Tolvaj Marin, a háromszéki rendőrség szóvivője szerint a nyomozás során kiderült, hogy a szálloda tíz literes kiszerelésben vásárolta meg az ablakmosó folyadékot, de azt kiporciózták fél literes palackokba, hogy könnyítsék a takarító személyzet dolgát. A szobalány pedig a minibár feltöltésekor a fél literes palack víz helyett az ablakmosó folyadékot helyezte el a hotelszoba hűtőjébe.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A hosszú hétvégét Bálványoson töltő család pedig ezzel oldotta fel kisgyereke számára a tejport. A rendőrség szóvivője szerint még nyomoznak az eset részleteinek kiderítése érdekében, és azután döntik el, hogy ki ellen emelnek vádat, a szállodát működtető vállalkozás, vagy pedig egy vagy több alkalmazott ellen.

    A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház orvos igazgatója, Antal Álmos szerint az ablakmosó mérgezéssel érkező gyereket csak fél óráig tartották a kórházban, állapota kielégítő volt, és bár felajánlottak egy mentőt, a szülők saját autójukkal vitték Bukarestbe. A folyadék a gyerek nyálkahártyáját sértette fel, azóta kezelés alatt áll – írja a Maszol.

    Kommentek:

    Top 16