• Külföld
Faktor

Abdeslam azért nem robbantott Párizsban, hogy életeket mentsen, ezt mondja

Mohamed Abdeslam, a novemberi párizsi terrortámadások főszervezőjének tartott Salah Abdeslam bátyja a börtönben beszélt a kiadatásra váró öccsével. Mohamed Abdeslam arról beszélt a találkozó után, öccse a francia, és nem a belga hatóságokkal akar együttműködni.

Salah Abdeslam

Salah Abdeslam

Az idősebb Abdeslam fivér szerint Salah Abdeslam azt mondta neki:

Ha megcsinálom, több áldozat lett volna. Szerencsére nem voltam rá képes.

2015. november 13-án Párizsban 130 ember halt meg egy koncertterem, egy stadion és több étterem elleni összehangolt támadássorozat után. Abdeslamot márciusban, négy nappal a 32 halálos áldozattal járó brüsszeli támadások előtt tartóztatták le. A rendőrség szerint mindkét akció mögött ugyanaz a terrorista sejt állhatott.

Ebben a börtönben várja kiadatását Salah Abdeslam (Fotó: Europress/AFP - John Thys)

Ebben a börtönben várja kiadatását Salah Abdeslam (Fotó: Europress/AFP - John Thys)

Ennek ellenére bátyja szavai szerint Salah Abdeslam csak a párizsi támadásért tartja magát felelősnek – írja a BBC. Mohamed Abdeslam azt nyilatkozta, öccse a francia hatóságokkal akar együttműködni, mert a

franciáknak, nem a belgáknak felelős.

Ezt azonban kétségbe vonják az eddigi bizonyítékok. Salah Abdeslam ujjlenyomatát megtalálták abban a brüsszeli lakásban, amit Khalid el-Bakraoui, a brüsszeli metróban magát felrobbantó merénylő bérelt. Az információk szerint pedig tavaly ősszel az osztrák-magyar határon azzal a Najim Laachraouival együtt igazoltatták, aki a brüsszeli reptéren hajtott végre öngyilkos támadást.

Top 0