• Sport
Faktor

Abbahagyja a kézilabdát a 20 éves magyar lány, mert szétrúgták a veséjét

Szalkai Adrienn 11 éve kézilabdázott.

Szalkai Adrienn egy kedves 20 éves kislány, aki 11 éve kézilabdázik. A Kóka KSK játékosa hétvégén a Százhalombatta ellen is ott volt a pályán, pechére.

"Ellenfelünk a mérkőzés elejétől fogva érthetetlenül agresszívan játszott. Adrienn már a találkozó elején is kapott egy óriási ütést a szeme alá" – mesélte a blikk.hu érdeklődésére Táboros Béla, a Kóka edzője.

"A második félidő felénél igyekeztem feltartóztatni a vendég százhalombattaiak rohamát, amikor egyik játékosuk oldalról érkezve a bordám alatt a térdével erősen megrúgott. Fájdalmamban ordítottam, miközben hallottam, nem mozdítanak el fekvő pozíciómból azért, mert attól tartottak, hogy súlyos belső sérülést szenvedtem. Fél óráig feküdtem mozdulatlanul a pályán, mielőtt a mentők elszállítottak.

Azt sose felejtem el, hogy a battai lányok sürgették a csapattársaimat, vonszoljanak már le, hadd folytatódjon a meccs, mert nincs kedvük későn hazaérni…"

– emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra már a Borsban az átlövő, aki olyan súlyosan megsérült, hogy az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe két órás műtét alatt az egyik veséjének a felét el kellett távolítani. Adrienn sérülése után eldöntötte, hogy tizenegy év után felhagy az aktív kézilabdával, a jövőben csakis gyógymasszőri tanulmányainak, a hivatásának él.

Az eset az amúgy elég kemény sportnak számító kézilabdában is szokatlan. A kórházban Adriennt példaképe, a Ferencváros 94-szeres válogatott játékosa, Kovacsics Anikó is meglátogatta.

A Pest Megyei Kézilabda-szövetség vizsgálatot indított annak érdekében, hogy kiderítse, kit, kiket terhel a felelősség a súlyos sérülés miatt - írta a 24.hu.

"A történteket a lehető legaprólékosabban szeretnénk tisztázni a teljes magyar és a Pest megyei kézilabdás társadalom megnyugtatása, másrészt – ha és amennyiben bebizonyosodik, hogy vannak – a felelősök felkutatása és felelősségre vonása érdekében" – áll a szövetség közleményében.

Kommentek:

Top 0