• Külföld
Faktor

A Vatikán újabb segítséget ad a római hajléktalanoknak

Ingyenes orvosi ellátást kapnak a hajléktalanok a a Szent Péter téren megnyíló ambulancián. Ingyenes borbélyszolgálat és zuhanyzó már egy éve üzemel nekik.

Az orvosi rendelőt a Szent Péter téri oszlopcsarnokkal szomszédos vatikáni épületekben alakították ki. Tavaly február óta ingyenes zuhanyzók is működnek a házban, és ingyenes borbélyszolgálat is működik. Az ingyenes rendelést a Vatikánban és más római egyházi és állami kórházakban dolgozó orvosok önkéntes munkában látják el. Ha kell, be is utalhatják a beteget az egyik római kórházba.

Ferenc pápa a katolikus egyház missziójának tartja a szegények, rászorulók segítését. Októberben a Szent Péter tértől nem messze éjszakai szállás is nyílt hajléktalan férfiak számára, ahol vacsorát és reggelit is kapnak.

A pápa 2013 márciusi megválasztása óta egyre több hajléktalant látni éjszakánként a Szent Péter tér környékén - írja az MTI. Korábban nem engedték őket itt éjszakázni, de mostanra a tér körüli árkádok, kapualjak megteltek itt éjszakázó olasz és külföldi hajléktalanokkal, akik többek között meleg ételt, takarókat is kapnak. Konrad Krajewski érsek - Ferenc pápa megbízásából - folyamatosan járja Róma utcáit, vasútállomásait, és ott segít, ahol tud a hajléktalanoknak. Korábbi nyilatkozata szerint gyakran pénzadományt is oszt a rászorulók között.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16