• Autó
Autószektor

A változás szalonja és íze

Komolyan készül Szaúd-Arábia a júniusi változásra: megnyílt az első autószalon nőknek a konzervatív sivatagi királyságban.

Már korábban beszámoltunk arról, hogy az arab országban tavaly megengedték, hogy jogsit szerezzenek a nők.

http://www.autoszektor.hu/hu/content/szaudi-nok-volannal

Most megnyílt az első autószalon is, ahol csak nők állnak az autót választó vevők rendelkezésére, ők válaszolnak a pénzügyi kérdésekre is. A szélsőségesen konzervatív muszlim királyságban szeptemberben törölték el a nők autóvezetési tilalmát, ami ellen a jogvédők több mint három éve küzdöttek már. Idén júniustól először vezethetnek a szaúd-arábiai nők autót, motorkerékpárt és teherautót is. Addigra mindennek készen kell állnia a közlekedés több millió új résztvevője számára.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Forrás: Autószektor

  Forrás: Autószektor

  Ghada al-Ali azt mondja: mindig szerette az autókat, és mindig is szeretett volna vezetni. És most venni is fog egy autót, de szeretné, ha az árak nem lennének magasak ebben a szalonban.

  A szaúd-arábiai megélhetési költségek megnőttek miután a kormány áfával növelte a gáz árát januártól. A nőknek szóló autószalon leginkább az olcsó fenntartású autókra specializálódott.

  A nők autóvezetési joga Mohammad bin Szalman koronaherceg Vision 2030 elnevezésű modernizációs programjának a része. A héten közölték, hogy a királyság női lakói már futballmeccsre is járhatnak, márciustól a mozik is megnyitják előttük a kapuikat. A nőket azonban még mindig sok szabály korlátozza, tanulásukhoz vagy az utazásukhoz például egy férfi családtagjuk - apa, férj vagy fivér - engedélyére van szükségük.

  Forrás: Autószektor

  Forrás: Autószektor

  Ezt és a változást használt ki a Coca-Cola is. Az arab országokban vetített reklámfilmjében azt mutatja meg, hogyan segít az amerikai üdítő ereje a vezetéstanulásban.

  „A változásnak íze van”.

  További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára

  Kommentek:

  Top 16