• Krimi
Faktor

A tornatanár a 13 éves lány bizalmába férkőzött, majd túl messzire ment - nem hisznek a gyereknek

Egy tornatanár ügyében nyomoz a rendőrség, mert egy tizenhárom éves diákjához "nem megfelelő módon" közeledett. A hatóságok még vizsgálják, hogy az új tanár mennyire lépte át a határt.

A 13 éves lány a Kisalföldnek beszélt arról, hogy mi történt vele a tanévben. A lány szülei elváltak, ezért új helyre kellett költözniük, ahol beíratták egy új iskolába. A gyerek nem szerette az új helyet, ezért visszament régi iskolájába. Addigra viszont az osztály új testneveléstanárt kapott, aki feltűnően kedves volt vele. Eleinte úgy tűnt, hogy szívére veszi diákja sorsát, mert tudta róla, hogy anyja alkoholfüggő volt. Elkezdett levelezni a lánnyal, és mint állította

segíteni akart, hogy ne legyen szomorú a kislány.

Gyakran beszélgettek a lány családi hátteréről, az interneten leveleztek, olykor SMS-eztek, de a tanár sokszor haza is vitte őt autójával. Fokozatosan egyre közvetlenebb lett viszonyuk: a tanár csokoládét adott neki, egyre gyakrabban megérintette  és egyre merészebb üzeneteket küldött neki.

Majd kérni szeretnék valamit, titok, de sz-szel kezdődik

– a Kisalföld szerint ehhez hasonló üzenetet írhatott a tanár, amitől végül úgy megijedt a gyerek, hogy édesanyjához ment segítséget kérni.

Először hittem is, nem is. Kamasz lány, talán szerelmes is a tanárába, gondoltam, de aztán megmutatta az üzeneteket. Egyértelmű volt a helyzet

– mondta a lapnak az anya. Ezután felhívta a fiatal tanárt, aki először mindent tagadott, de aztán arra kérte

ne szóljon senkinek, ne tegye tönkre.

De a szülők végül értesítették az osztályfőnököt és az igazgatót. Ez sem segített: az anya tehetetlen az ügyben, úgy érzi, mindenki összefogott a lánya ellen. Sokan azzal vádolták ugyanis a lányt, hogy ő kezdett ki tanárával. Mindez még januárban történt, de időbe telik, míg lezárul az ügy. A történtek után a lány még hónapokig ugyanabba az iskolába járt, és még áprilisban is a férfi volt a testnevelője. A szülők eközben új iskolát kerestek, de abban se volt szerencséjük. Sopronban beszéltek egy igazgatóval, aki először készséges volt, de aztán mégsem vette át a kislányt.

Az anya szerint azért, mert a kislány túl problémás diáknak tűnt.

Végül felkértek egy orvost, aki lelkileg támogatta a lányt, és segített neki új iskolát keresni neki. A gyerek így négy hónap várakozás után kezdhette el új helyen a tanulást. A történtekbe belebetegedett, depresszióval kellett kezelni – már jobban van, de még most is gyógyszert kell szednie.

Hasonló esetben több helyen is segítenek. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 24 órás telefonos (116-111), illetve online lelkisegély szolgálat, ahol civilek és szakemberek várják minden korosztály jelentkezését bármilyen, gyerekeket érintő panasszal.  A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület a nők és a gyerekek ellen elkövetett párkapcsolati és családon belüli erőszakkal ellen lép fel. A NANE segélyvonala: 80/505-101.

Top 0